cândva, demult

Cândva ne plăceam așa cum eram. Adică simpli de tot. Și în vorbă, și în port. În vorbă nu se simțea cultura. În port , nu se vedea înțolirea.
Asta a fost, desigur, demuuult. Tare demult. Și s-a întâmplat departe. Mult prea departe de aici. Atât de departe că de-atunci nimeni n-a mai ajuns acolo, înapoi, în simplitatea aceea de cândva. De demult.
În schimb, cu toții am ajuns aici.
Aici este un loc în care nu ne mai putem plăcea așa cum eram cândva – simpli. Și lipsiți de toate.
Aici este un loc altfel. Este locul în care am ajuns după ce, rând pe rând, an după an, generație după generație, am lucrat asiduu la transformarea noastră. În oameni mai culți. Totodată, mai îmbrăcați.
N-ar fi rău. Dar, odată culturalizați și înveșmântați, nu ne-am oprit aici.
Nu.
Am purces și la transformari interioare. Desigur, e un proces de la sine înțeles de întâmplat odată ce ți se pun toate mijloacele la dispoziție.
Dar n-are și o limită?
Cândva, demult, ne plăceam goi. Fără gucci si laurent. Și simpli. Cu doar câteva cuvinte în vocabular. Nici vorbă de citate. Ale lui nietzsche. Ori cioran, marx, eminescu. Ne plăceam săraci. Fără rolex, fără 4×4. Cu doar câteva gesturi la îndemână, ne plăceam. O floare de câmp. Nu de colț, nu orhidee. Nu criogenate.. Cu doar o privire. Nu cu pilot automat. Doamne! Și ce ne mai plăceam…
Cândva …
Nu acum. Și nu aici.
Dar a fost. Căndva, demult…

Aici este locul în care nu ne mai plăcem nici măcar așa cum suntem. 

Reclame

6 gânduri despre &8222;cândva, demult&8221;

  • Suntem într-o continuă, nesfârșită căutare. Asta sigur n-ar fi rău dacă ne-am mai opri și am zice „mulțumesc” pentru ceea ce am găsit și ne-am și bucura în același timp de ceea ce găsiserăm. Dar ne apucă o poftă de schimbare și de aici tot baiul pe urmă

   Apreciat de 1 persoană

  • Nici n-am vorbit undeva despre dispreț. Și nici despre incultură.
   Am subliniat doar faptul că suntem nemulțumiți. În diverse situații. Și sunt multe. Aici , spre exemplu, era vorba despre nemulțumirea față de celălalt, cel care, după ce l-ai plăcut la prima vedere/impresie , te determină să îi aduci varii transformari. Îmbunătățiri, în limbajul uzual.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s