adn-ul, bată-l vina…

Puternic esti doar atunci când ești singur. Pentru că, singur fiind, nu ai vulnerabilități. Ele cresc direct proporțional cu numărul celor ce-ți sunt dragi. Devenind, prin asta, slab și, implicit, ușor de manevrat.
Puternic ești însă și atunci când ai aproape, nu doar fizic, pe un altul. Prezența acestuia și sentimentul că existi și contezi pentru cineva, te fac invincibil.
Totuși, cu adevărat puternic ești, presupun, doar atunci când ești născut/construit/programat, etc. pentru asta. Fără niciun alt artificiu. Fără dacă. Fără parcă. Doar din ADN ul tău.
Bată-l vina pe el de ADN!

Reclame

8 gânduri despre &8222;adn-ul, bată-l vina…&8221;

 1. ADN-ul, sau genomul uman, este transmis genetic si este format din 23 de perechi de cromozoni din care o singura pereche determina sexul. Genele contin informatii si transfera mai departe caracterele si trasaturile descendentilor.
  Ceea ce vei cultiva pe parcursul vietii în propria fiinta, aceea vei transmite mai departe descendentilor proprii. Cu alte cuvinte, dupa cum este scris în Cartea Vietii: „Ce seamana omul,aceea va si secera.”
  Însa, personal cred ca, la formarea acestor caractere, contribue înca de la nastere, familia, anturajul, scoala, societatea si mediul cultural în care traieste, creste si se dezvolta o persoana, însa esentiala este personalitatea, nivelul de credinta, speranta, perseverenta si cel mai important perceptia corecta si asimilarea IUBIRII NECONITIONATE fara prejudecati, care pot aduce substantiale modificari ale genelor mostenite evoluând fiinta spre noi si superbe perceptii ale binelui, si fericirii întregii fiinte.
  Noapte linistita, draga Lu !

  Apreciază

 2. Îmi place ironia si cinismul tau, e adorabil ! Nu, nu sunt „profesor” si nici nu predau lectii nimanui. Sunt doar un elev repetent, care repeta an de an, constant, sustinut prin credinta si rabdare, aceiasi lectie a IUBIRII ABSOLUTE ATEMPORALE.
  Sa ai o duminica sublima cu cer senin si Soare !

  Apreciază

 3. P.S. Niciodata n-am iubit scoala si mersul la scoala, iar pe învatatori si „profesori” îi percepeam si-i consideram un fel de dictatori care ma obligau sa învat „stiintele exacte” pe care dintotdeauna le consideram pierdere inutila de TIMP. În schimb am iubit si admirat pasiunea lor pentru ceea ce ma obligau sa-mi însusesc si învat respectându-i si iubindu-i ca pe parintii ce-mi impuneau reguli si legi transmise lor de catre bunicii si strabunicii mei. Devenind adolescent mi-au placut artele si sportul, filozofia , povestile si legendele, precum si geografia cultura si traditiile popoarelor lumii.
  Mi-au placut învatatorii si profesorii care ne predau aceste materii, mai ales profesoarele, iar de dragul lor chiar si acum la’ (i)maturitate, as repeta anii gimnaziali si de liceu, cu mult mai multa dragoste si pasiune decât în trecut !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s