„Dumnezeu e un artist fără seamăn”

Reclame

6 gânduri despre &8222;„Dumnezeu e un artist fără seamăn”&8221;

 1. „Dumnezeu este un Creator, un Artist care, prin puterea propriului Cuvant, cu imaginatie, talent si maiestrie infinita, a conceput un Univers desavarsit, o varietate imensa de forme, culori si sunete, intr-un cadru fara cusur, intr-o armonie perfecta. Din nimic, dand expresie viziunii Sale, Artistul suprem a facut ceva ce nu era inainte, a faurit o lume, ba nu, o infinitate de lumi care sa-I oglindeasca frumusetea, imaginatia, nemarginita pricepere, bunul gust si, mai presus de toate, dragostea, puterea, intelepciunea, harul, bogatia, dreptatea, caracterul si toate insusirile pe care El, Dumnezeu, le avea.

  Ca orice artist aflat in fata unei panze goale, Marele Artist a inceput, cu migala si grija, sa se exprime, prin actul creatiei Sale.  Cerurile, Pamantul, lumina, vazduhul si apele, soarele, luna, puzderia de stele, uscatul cu verdeata si arbori, oceanele misunand de vietuitoare si zarile intinse, presarate cu zbor de fluturi si pasari, toate sugerau cadrul perfect pentru opera cea mai importanta ce avea sa ia forma la final.

  … La final … Imi pot imagina emotia din ochii Artistului in momentul in care creatia Lui a prins, literalmente, viata. Cand omul, bucata aceea de lut de mai inainte, a inceput sa respire, sa clipeasca, sa-si rasfire degetele, sa se ridice si sa paseasca prin iarba moale a Edenului. Imi pot imagina mirarea din ochii lui Adam, privindu-si in ochi Creatorul. Cred ca in momentele acelea inima lui Dumnezeu a batut mai tare. Isi vedea visul implinit. Era martorul propriei reusite, asista la finalizarea celui mai important proiect al Sau, a Capodoperei Sale.

  Cunosc bine senzatia aceea pe care o ai atunci cand ai reusit sa compui un cantec care te reprezinta, in care ti-ai transpus emotiile, trairile, vibratiile inimii, in care ti-ai asternut sufletul intreg. Cred ca aceeasi senzatie, multiplicata la infinit, a avut-o Dumnezeu, privind in fata omul, ca si cum s-ar privi intr-o oglinda. Faptura aceea perfecta era o reflexie a perfectiunii Creatorului sau si purta in ea esenta, sufletul lui Dumnezeu.

  Poti cunoaste multe din caracterul, temperamentul, felul de a fi al unui artist, studiindu-i opera. Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Rembrandt, Picasso, Brancusi, Beethoven, Enescu, toti marii sau micii artisti si-au pictat, sculptat sau pus pe note freamatul sufletului lor. In operele lor poti deslusi bucurii si tristeti, resemnare si curaj, optimism si disperare, extaz si agonie, toata paleta trairilor umane, expusa in modul specific al fiecaruia, intr-un tablou, o simfonie, un roman. Unele din aceste opere au atata incarcatura si au fost concepute cu atata maiestrie incat au devenit emblematice pentru acesti artisti, au fost declarate Capodoperele lor.

  Imaginati-va ce ar fi Leonardo Da Vinci fara Mona Lisa! Dar imaginati-va ce a simtit Dumnezeu atunci cand, printr-un siretlic, i-a fost furata Capodopera, Omul, cel care reprezenta culmea creatiei Sale! Cineva fara scrupule si-a insusit, fara drept, aceasta opera desavarsita. Adica eu, adica tu, adica noi, atrasi de mirajul cunoasterii, ne-am schimbat brusc stapanul. Va dati seama ce s-a intamplat atunci in inima Artistului!? Sa-si vada Capodopera pangarita, folosita, dezonorata! Ce artist nu si-ar dori s-o rascumpere, cu orice pret, sa intre din nou in posesia ei? Si El, Creatorul, a facut-o! A platit un pret greu, o jertfa imensa, a dat tot ce a avut ca sa-si recupereze creatia! Totul! A considerat ca eu, tu, noi suntem atat de pretiosi incat merita sacrificiul suprem!

  Privind astfel lucrurile, imi cunosc mai bine, acum, originea, statutul si menirea. Nu sunt un exponat intr-un muzeu, plasat intr-un décor de duminica, preocupat de imaginea mea care trebuie sa se incadreze in tiparele stabilite de o anume institutie! Sunt Capodopera Marelui Artist, de o valoare inestimabila, creat dupa asemanarea Lui, rascumparat pentru a reflecta in Univers chipul Sau! Pentru totdeauna!”

  Apreciat de 1 persoană

  • Complet!

   Cred că a fi „exponat intr-un muzeu, intr-un decor de duminică” e ceva ce ne dorim deseori. Adică ” ceva mai multă grijă cu mine, ce naiba, sunt extrem de valoros!!! , e ceea ce avem impulsul de a spune de multe ori, in multe dintre situații. Noroc că nu ne ascultă nimeni! Ne-am plictisi de moarte…

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s