Clipe ale unui timp grăbit

Iubirea este şi va fi întotdeauna marele vis al omenirii.

Poţi celebra  iubirea. Doar prin ea viaţa atinge desăvârşirea, prin ea culorile toamnei redevin magnifice, timpul capătă altă dimensiune, spaţiul şi distanţele, se topesc cine ştie cum şi după ce principii; prin ea legi demult ştiute şi uitate, pot fi cu uşurinţă rescrise. Iubirea îţi poate coborî stelele în palmă sau te poate ridica printre ele acolo sus, unde, în vecinătătatea unui luceafăr veşnic flămând de iubire – pe care-l simţi cum îşi smulge iar şi iar, trupul înfierbântat, de pe boltă, pentru  dragostea efemeră promisă  mereu de o altă Cătălină – te simţi, neîndoios, privilegiatul Cerului, al Lumii şi al întregului Univers, un fericit al sorţii prin iubirea pe care o trăieşti, iubire ce nu te-a coborât ci, dimpotrivă, te-a ridicat atât de sus, în vecinătatea atâtor stele.

Pentru fiecare dintre noi, iubirea pe care o trăim este perfectă. Unică. Un vis sublim. La fel cum este şi pentru mine, dealtfel, iubirea pe care o celebrez astăzi alături de un el, care face cât toţi luceferii acestei lumi, cu siguranţă.

Povestea a doi îndrăgostiţi nu putea fi celebrată altfel decât printr-o petrecere. O petrecere surpriză, pe care am organizat-o ca pe un cadou  oferit lui, pentru dragostea cu care m-a primit în viaţa sa, un gest prea firav faţă de fericirea pe care a aşezat-o în toate clipele unui timp grăbit, timp ce trece de când ne-am cunoscut mult prea repede spre infinit…

Alături, ne vor fi toţi prietenii. Mulţi încă nu se cunosc între ei fiindcă, egoişti, ca mai party-snap-86toţi îndrăgostiţii, timpul ni l-am petrecut mai degrabă în doi, neglijând şi unul, şi celălalt, prietenii vechi. Dar, vechi fiind, ele sunt durabile şi nu au avut cu nimic de suferit, dimpotrivă, au căpătat o şi mai mare profunzime. Profunzime ce a făcut posibil ca acum şi aici să fim, cu toţii, pentru prima dată, împreună.

Am ales, pentru această seară specială prin semnificaţia ei, o locaţie de la malul mării, un loc irezistibil prin magia pe care o dă vecinătatea valurilor ce se sparg  de ţărm, înspumate şi înfrigurate acum în zile prea târzii de toamnă, dar la fel de magnifice ca întotdeauna. Luna cu a ei trenă înstelată adaugă mister şi romantism întregului decor.

Decor ce rivalizează în mod vădit, astăzi, cu tema propusă pentru petrecere: Karaoke.party-snap-72 Dat fiind că mulţi dintre prietenii noştri sunt mari iubitori de seri cu o astfel de tematică, am închiriat un sistem complet de Karaoke cu microfoane wireless, videoproiector, sistem de sonorizare playlist la alegere, MC/DJ.

În plus, o surpriză cu adevărat spectaculoasă pentru toţi cei prezenţi a fost aceea că am avut inspiraţia să aleg o formă nouă de divertisment – PartySnap.

Fotodivertismentul,  despre care puţini dintre cei prezenţi au auzit şi chiar şi mai puţini dintre ei au şi întâlnit, este în seara aceasta atracţia nr 1 a petrecerii. E un cadou oferit cu drag  tuturor celor prezenţi pentru bunătatea cu care ne-au răbdat şi înţeles prea multele absenţe, într-un cuvânt, pentru prietenia lor.

Tehnica folosită în fotodivertisment este relativ simplă şi constă în prezenţa unui display de dimensiuni mari, cu touchscreen, conectat la un aparat foto şi, în acelaşiparty-snap-105 timp, la o imprimantă performantă. Display-ul aşezat pe un suport specific, are un design elegant, alb şi se încadrează cu uşurinţă în orice decor, acest lucru făcând ca prezenţa lui să pară nu numai firească, ci chiar de dorit, prin nota aparte pe care o adaugă evenimentului, indiferent de tematica acestuia.

Divertismentul este asigurat prin gradul de implicare al fiecăruia dintre cei prezenţi, dat fiind că, chiar dacă aparatul este însoţit de un operator, el nu este o cabină foto, tehnologia touchscreen prezentă, permiţând prietenilor noştri,  fiecăruia în parte, şi tuturor împreună, să participe la o experiență creativă și amuzantă în a face fotografii tip selfie,  dovedindu-se cu toţii mai mult decât încântați de idee, chiar dacă la început au fost uşori reticenţi, neînţelegând ce anume poate face PartySnap, deosebit.

Încet – încet, însă, au înţeles despre ce este vorba şi, pentru că sistemul a permis asta, au început prin a face mici filmuleţe, de câteva minute, în timp ce cântau la Karaoke.
Apoi au trecut la fotografii. În momentul în care au descoperit că acestora li se pot adăuga diferite obiecte personalizate, virtuale dar şi reale, au urmat adevărate şedinţe foto în care toţi s-au fotografiat, rând pe rând, cu mustăți, pălării,  măști, eşarfe, transformând astfel o fotografie banală în cele mai haiose poze de arătat pretutindeni.

Mai mult decât atât, au scris şi desenat direct pe display, s-au privit ca-ntr-o oglindă în timpul dintre fotografieri (live view) şi fiind „open air”, s-au fotografiat şi în grup. Peste toate acestea, descoperind la un moment dat o altă caracteristică prezentă printre toate celelalte –  „fundalul verde” – care face posibilă fotografierea şi plasarea8-partysnap-rezultat-ecran-vede7-partysnap-ecran-verde imediată a participanţilor în alte 6 posibile peisaje ce sunt presetate evenimentului, interesul arătat acestei inedite formă de distracţie, a devenit dintr-o dată total.

Ringul de dans a fost abandonat, scena pentru Karaoke a fost mutată în faţa aparatului şi distracţia a căpătat dimensiuni impresionante. Socializarea a depăşit graniţele timidităţii, fiecare s-a împrietenit cu fiecare şi s-au stabilit chiar şi câteva relaţii pe care în timp le vedem a fi deosebite.

Fiind o petrecere de adulţi, ne-am răsfăţat la final cu un dans exotic. Audienţa a fost cu adevărat fascinată de unduirile senzuale ale animatoarelor ce purtau costume belly-dance caracteristice, şi imaginaţia s-a lăsat purtată de acordurile muzicii tradiţionale arăbeşti peste mări şi ţări, în locuri pe care visăm ca, măcar o dată în viaţă, să le vizităm.

Până atunci însă, PartySnap a făcut posibil ca acest moment să rămănă printre amintirile noastre, ale tuturor, prin fotografiile cu specific oriental în fundal şi cu tinerele dansatoare alături, pe care le-am realizat cu toţii.

Fotografiile şi filmuleţele făcute de invitaţii noştri pe tot parcursul petrecerii au putut fi trimise imediat în Social Media sau pe e-mail, fiecare după cum a dorit. Mai mult, s-a putut seta un singur cont de facebook unde software-ul a putut încărca toate fotografiile în chiar timpul evenimentului.  Se înţelege că au fost şi imprimate pe loc, ca fotografii obişnuite cu dimensiunea de  10×15 cm, sau ca fotografii magnetice. Fotografii ce au ca şi caracteristică faptul că sunt protejate atât UV, cât și împotriva lichidelor, ceea ce face ca ele să poată dăinui peste timp, indiferent de condiţiile şi modalitatea aleasă pentru păstrare.

La finalul petrecerii toţi invitaţii au făcut fotografii cu noi, dar nu pentru că am fi stat alături de fiecare, ci pentru că PartySnap a setat fotografia noastră ca imagine de fundal. Am putut oferi, astfel, fiecăruia dintre ei un suvenir drăguţ sub forma unei fotografii imprimată pe loc.

Au plusat şi ei pe funcţia video a aparatului şi ne-au lăsat mesaje, care de care mai haioase, prin care ne-au felicitat pentru seara reuşită pe care le-am oferit-o şi s-au întrecut în laude la adresa noastră, a inspiratei prezenţe a aparatului minune care le-a dus distracţia la cote nebănuite şi, mai ales, la adresa iubirii pe care ne-o purtăm unul celuilalt, iubire prezentă şi vizibilă în fiecare gest şi în fiecare privire, după cum frumos s-au exprimat.  Au fost foarte drăguţi,  gestul lor  fiind unul special.

În acelaşi timp, ne-au lăsat pregătită pe staţia Karaoke o melodie, au spus ei la plecare, potrivită cu seara. Una doar pentru noi. Nu le-am putut refuza darul, ar fi fost imposibil după o asemenea seară, într-o asemenea iubire…

Sursă video: Youtube

O iubire pentru care am spart lumea în mii de cioburi pentru a o recompune mai apoi,  ciob cu ciob, până ce imaginea din ea a ilustrat, pentru noi, sublimul. Sublim ce se păstrează în toate clipele unui timp grăbit – timp ce trece, de când ne-am cunoscut,  mult prea repede spre infinit.

…Un timp grăbit ale cărui clipe nepreţuite au putut fi surprinse şi aşezate, deopotrivă, în dragi amintiri, cu ajutorul

partysnap

Articol scris pentru Superblog, proba a 13-a, PartySnap – O nouă dimensiune a divertismentului!

5 gânduri despre &8222;Clipe ale unui timp grăbit&8221;

 1. Cine a cunoscut iubirea si focul ei mistuitor ?
  Cine-i capabil s-o descrie,fara sa treaca prin cuptor ,
  Sa arda mistuiti de flacari,sa se prefaca în cenusa,
  Împrastiata-n cele patru vânturi,spre Paradis,ca sa deschida o usa?

  Sunt cei ce-au ars pentru Iubire,sacrificând ce-aveau mai scump,
  Martiri si sfintii din vechime,si cei care-au fost arsi pe rug.
  .Durerea lor nu e vazuta,de cei ce astazi stapânesc pamântul,
  Caci sunt orbiti de întuneric si bâjbâie în noapte,ignorând Cuvântul .

  Ei au închis cu cheia Raiul,noroadele sa nu mai vada cerul,,
  Rastalmacind Cuvântul,înselând poporul,sa nu cunoasca taina si misterul.
  Sa nu priveasca Steaua Luminoasa,ce a pornit din Rasarit,
  Spre ieslea-n care S-a nascut IUBIREA,în care,cel ce CREDE-i …mântuit !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s