În al 9-lea cer.

Toată casa trepidează. Veselie mare şi nerăbdare. Tata a hotărât ca, de la mic la mare, toţi să meargă la plimbare. Cum adică, unde şi cu ce? Prin Europa, hai-hui, cu Ryanair.

De 3 zile împachetează fiecare în propriul băgăjel. Miruna, care are 4 ani şi este prinţesa casei, a împachetat şi despachetat deja de 4 ori tot bagajul. Nu poate şi pace bună, să decidă care dintre păpuşele să participe la plimbărică. Şi, mai ales, care sunt ţinutele potrivite pentru o tânără lady? O tot întreabă pe mama, pe bunica şi chiar pe Mirunica, păpuşica care îi seamănă leit. Răspunsul lor nu o mulţumeşte. Ele spun, toate pe aceeaşi voce, că plimbarea este prea scurtă, doar două zile, pentru ca ea să-şi ia atâtea hăinuţe.

Hm, aşadar, doar ea ştie că vor sta un weekend prelungit? Foarte bine, va şti doar ea dacă aşa a vrut tata, doar e prinţesa lui – nu-l va trăda. Şi mai ştie că avionul ăsta, de fapt acelaşi cu care merg uneori, şi mama, şi tata, pentru călătorii bussinies în Europa, cum spun ei, le dă voie, a auzit ea bine, la 2 bagaje cabină gratuite! Şi atunci?? Dar lasă, nu va spune nimănui, altfel toţi, adică frăţiorii ei mai mari, vor vrea să ia cât mai multe dintre jucăriile lor. Dănuţ ar fi capabil să-şi ia şi nelipsita minge…

Ea nu va renunţa la nimic din ce a hotărât deja, motiv pentru care a tras deja fermoarul! Asta spune tuturor care este atitudinea sa. În plus, a anunţat astfel că este gata de călătorie…Desigur, va trebui acum să aştepte după fraţii ei. Nişte nehotărâţi! Îi va ajuta, altfel avionul va pleca fără ei şi asta nu va admite niciodată. Doar tata a spus că au atâtea de văzut…

Vor merge întâi la Dublin, în Irlanda. Au auzit cu toţii, de-acum, vorbindu-se despre bunătatea şi prietenia oamenilor de prin acele locuri. Vor vizita acolo o catedrală, Sf. Patrick. A reţinut bine, fiindcă Patrick este numele frăţiorului ei cel mare:

Catedrala Sf. Patrick

Sursă foto: Catedrala Sf. Patrick

Vor mai vedea apoi şi fabrica aceea de bere despre care se tot vorbeşte prin casă, Guinness. Şi tata îşi va cumpăra un whisky Old Jameson, original, de la mama lui, cum spune el foarte încântat. Pe ea nu o interesează toate astea, dar va fi cuminţică fiindcă a înţeles de ceva vreme că, dacă nu faci poftele bărbaţilor, sunt capabili apoi să stea bosumflaţi şi o zi întreagă. Fără să vorbească! Cum poate cineva să tacă atât de mult timp? Nu poate să înţeleagă! Mă rog, ei nu i se va întâmpla un aşa pocinog, niciodată.

Plimbarea va căpăta sens pentru ea, doar atunci când vor vizita Grădina Zoologică din Berlin şi apoi Insula Muzeelor, aflată pe râul Spree, din acelaşi oraş:

foto:Panoramă with Rever Spree

Este o insulă proiectată pentru a fi „un sanctuar al artei şi ştiinţei„, care are 5 muzee în componenţă, toate parte a patrimoniului Unesco: Muzeul Vechi, Muzeul Nou, Galeria Naţională Veche, Muzeul Bode şi Muzeul Pergamon, muzee care găzduiesc sculturi şi picturi din secolul  XIX, ale unor artişti germani. Asta îi va plăcea tare mult, fiindcă are înclinaţii artistice. Aşa a spus bunica atunci când a găsit-o  tapetând, cu carioca, pereţii camerei cu flori şi fluturi. Ah, mii de fluturi! Şi nişte flori aşa de frumooasee! Mai că umpleau casa cu parfum… Au recunoscut atunci cu toţii că a făcut o treabă grozavă, pe care au numit-o, la unison, ca fiind mica ei operă de artă. De atunci, bunica merge cu ea în fiecare zi de miercuri la cursul de pictură.

Mama a fost încântată, ba chiar fericită, când tata i-a spus în aeroport, ca pe o surpriză, despre toate  destinațiile de weekend prelungit pe care le vor avea. Acum ştiu cu toţii că plimbarea va dura patru şi nu doar două zile, cum credeau ei şi că asta a fost posibil fiindcă tata a fost inteligent şi a optat pentru un city-break low cost.

În timp ce tata verifică aplicația mobilă Ryanair pentru a face check-in -ul, Miruna o roagă pe mama să includă printre activităţile minivacanţei şi o şedinţă de shoping, doar s-a convins şi ea acum că au rămas destui bani în urma economiei pe care a făcut-o tata la bilete alegând compania aceasta aviatică preferată de europeni, atât pentru situaţia în care sunt clienţi business, dar şi de agrement. Vrea neapărat să cumpere o eşarfă pentru bunica. Ştie sigur că are nevoie şi i-o va lua pe cea mai frumoasă! Una în culorile toamnei, fiindcă bunica iubeşte tare mult anotimpul acesta.

Ştie că Dănuţ va privi stânjenit şi exasperat în toate direcţiile, aşa cum face el de obicei când vine vorba despre plăcerile ei, dar nici nu-i va păsa. Nu are decât să-şi facă de lucru cu mingea pe care, bineînţeles, a adus-o cu el cu gândul să facă pase în avion cu Patrick, sau cu oricine altcineva s-ar mai fi întâmplat să vrea. A mai auzit cineva aşa ceva?? Ce ciudaţi sunt bărbaţii! Noroc cu tata care, auzind de intenţia lui, i-a explicat că avionul cu care vor zbura are şi o mulţime de activităţi de divertisment şi l-a determinat astfel să renunţe la o idee aşa năstruşnică. Ce bine! nu va mai fi nevoită, aşadar, să vadă băieţii în şorturi plimbând o minge de colo-colo…Asta mai lipsea!

****

Mai este foarte puţin timp până la îmbarcare, Patrick citeşte, Dănuţ bate mingea (când, oare, îi va trece?), aşa că ea stă mai bine cu părinţii. Ei spun mereu lucruri interesante. Acum, de pildă, vorbesc despre ultimele achiziţii de aeronave pe care Ryanair le-a anunţat: trei pentru zborurile din Bucureşti şi una care va opera pe aeroportul din Timişoara. Mai spun că au zboruri şi de pe aeroportul din Oradea şi chiar şi de pe cel din Craiova. Şi că au un program “Always Getting Better”, prin care se încearcă, cu reuşită, îmbunătăţirea în permanenţă a serviciilor pe care le oferă clienţilor săi. Sunt, spune tata, punctualitatea nr. 1 din Europa și au un record de siguranță de 31 de ani. Asta înseamnă muuuult,  se gândeşte Miruna. Aproape cât vârsta mamei! Nu, nu va spune câţi ani are mama, doar ştie şi ea că o lady nu trebuie să-şi divulge vârsta. Nici pe a ei, nici pe a altora. Mai bine ascultă cum tata îi spune mamei că, alegând acum oferta Family Extra, fiind şi cei mici cu ei, la următoarea călătorie cu familia au reduceri frumoase, după cum se arată într-o ofertă de pe site-ul Ryanair:

 • 50% reducere la bagaje copii și adolescenți 15kg
  50% reducere la îmbarcare prioritară pentru copii
  50% reducere la asigurare pentru copii
  50% reducere la locuri pentru toată familia

Ce bine! Mama vrea că în vacanţa de iarnă să meargă cu toţii în Bergamo, Italia, fiindcă au facilităţile acestea. A rămas stabilit, ştie ea bine că tata este fericit când poate să-i îndeplinească mamei o dorinţă !

Dar iată, a început îmbarcarea. În scurt timp sunt cu toţii pe locurile lor.Imagini pentru ryanair interior Miruna priveşte în jur cu ochii mari de uimire. Interiorul avionului este de-a dreptul impresionant, prin mărime şi eleganţă, personalul poartă o uniformă albastră, tare frumoasă, la fel ca seninul cerului spre care vor urca curând. Stewardesele sunt foarte drăguţe, zâmbesc tot timpul şi îi ajută pe călători cu sfaturi. Pe ea au ajutat-o chiar şi să îşi pună centura, motiv pentru care le-a dăruit cel mai frumos zâmbet al ei, în semn de mulţumire. Şi admiraţie!

În sfârşit, avionul a decolat. Au ajuns într-o clipită sus, în nori. Şi în 4-5 clipite, spune tata, vor ajunge la destinaţie. Până atunci, cu toţii se simt în al 9-lea cer cu gândul la acestă fantastică vacanţă europeană ce tocmai a început. Nici nu ar avea cum altfel să fie, de vreme ce zboară cu  Ryanair. Compania aceasta aviatică este mereu la înălţime. Şi la propriu şi la figurat!

                                   Imagini pentru ryanair interior

Sursă foto: Imagine aeronavă Ryanair

Sursă foto: Interior avion;

Articol scris pentru competiţia Superblog 2016, proba a II-a, Ryanair, alegerea perfectă pentru un city-break low cost

 

Reclame

16 gânduri despre &8222;În al 9-lea cer.&8221;

 1. Nu publica !!!

  Genea-logic, încep cu bunica, tata, mama, tu, el, Patrick, Dănuț, Miruna… dintre care: Patrick, Dănuț, Miruna… citez: „Vor mai vedea apoi şi fabrica aceea de bere despre care se tot vorbeşte prin casă…” :)) PS: -Bună rău, nu-i așa?!? :))
  Nu. Nu mi-a plăcut! 😦
  BTW… la minutul 0.39 am trecut cu „RyanAir-ul” pe umeri. M-ai văzut, nu-i așa ?! :))
  For U, cu drag!!! 🙂

  Apreciază

  • Ce vrei…minte de copil de patru anişori…
   Totuşi, dacă se vorbeşte prin casă despre o excursie la o fabrică renumită în toată lumea, fie ea de bere, crezi că e ca şi când ar duce copiii la bodega din marginea satului?
   Mulţumesc pentru părere, îmi devii simpatic, pentru critici.
   Mă voi uita şi la video, poate te voi vedea.

   Apreciază

 2. Nu publica !!!

  Nu te voi mai urmări. Am gânduri destule de care încerc să scap…
  Îți doresc FERICIRE ETERNĂ!!!… dar am aterizat, cred, aerian cum sunt, în mod greșit, în tumultul tău sufletesc!
  Îmi cer iertare, pentru TOT!!! 😦

  Apreciază

  • misterul nici nu ar fi mister dacă nu ar fi …tainic.
   face-a-face – ul …ce tot ai cu el? Crezi că ar dovedi ceva? Nu se spune că accentul se pune, mai nou (aşa recită toată lumea acum), pe ceea ce reprezinţă omul dincolo de ce ar putea să spună înfăţişarea sa? În plus crezi că un om este mai asumat dacă îţi stă în faţă? Pentru cât timp?, 1 oră, 2 ore.. doar nu-l iei acasă, să – i examinezi comportamentul timp îndelungat. E liber apoi să fie şarlatan, după ce în timpul petrecut cu tine a fost un miel al Dmnului.

   Apreciază

   • O.K. scuza-mi pleonasmul ,însa,când spun „face à face”,ma refer la deschidere explicita în cuvinte,’cu cartile pe masa’,joc corect,cinstit,daca afirmatiile sunt certitudini absolute,si nu idei relative,abstracte menite sa însele multimile neavizate,de care acesti ‘sarlatani ‘ai Ocultismului, profita subjugând sufletele inocente framântate de probleme de supravietuire. Eu cu acestia sunt în conflict direct,fatis,deranjati si frustrati de Lumina Adevarului…!

    Apreciază

 3. Pingback: SuperBlog | Proba 2. Ryanair, alegerea perfectă pentru un city-break low cost

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s